Mijn allereerste officiële opdracht.

opruimen ontruimen ontzorgen Haarlem

25 augustus 2017  Geerte Bijvoet

We schrijven mei 2017. Mijn allereerste officiële opdracht afgerond. Wat ben ik trots. Zo’n mooi project. Een betere start had ik mij niet kunnen wensen. Vanaf nu kan het alleen maar tegen gaan vallen, haha.

 

Na een afspraak met een bekende makelaar, werd ik al na 2 dagen opgebeld. Een klant zat met haar handen in het haar. Het ouderlijk huis moest verkocht worden na overlijden van moeder, die daar 40 jaar had gewoond en nooit iets weggegooid. En omdat haar dochter zo’n 75 km verderop woont, werd gezocht naar iemand die het hele huis kon ontruimen en de spullen afvoeren of een andere bestemming geven.

Toen was ik daar. Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek kreeg ik meteen al de sleutel overhandigd! En dat terwijl ik nog niet eens een begroting had gemaakt. Over vertrouwen gesproken. Mijn vertrouwen in Tante Sjaan groeide in ieder geval.

 

Begroting werd akkoord bevonden en al snel ging ik van start. Het was een enorm vol huis, maar helemaal niet vervuild. In tegendeel. Alles was heel verzorgd achtergelaten. De vrouw had in alle vertrekken poppen verzamelingen en creatieve kunsthoekjes gemaakt. Alles was met zorg neergezet. Heel erg retro en vintage. Het leek wel een museum. Juist hierom wilde de dochter dat er met aandacht en liefde werd opgeruimd en gesorteerd. Deels met de dochter, grotendeels alleen. Maar alles in overleg.

 

 

Gereedschap, vuilniszakken, schroefboormachine om de schroeven mee uit de muur te halen en om rekken te demonteren, witgoed laten ophalen, afspraken met grofvuil en zelf diverse keren naar het milieuplein gereden. Weer nieuwe hoeveelheid vuilniszakken ingekocht, papiercontainer volgestort met oud papier, kranten en boeken. Glas naar glasbak.

 

Ik ken inmiddels de jongens die het grofvuil ophalen. Ik ben ook niet te beroerd om ze een handje te helpen met grote dingen in de vrachtwagen te kieperen. Waardoor ik een uitnodiging kreeg om de hele dag met ze mee te gaan. Ook vrienden gemaakt met de kringloopwinkels. Ik ben inmiddels bekend gezicht daar.

 

Iedere ochtend parkeerde ik mijn auto al om 07.00 uur voor de deur en maakte ik lange dagen. Dat viel ook de buren op, die mij uitnodigden voor een kopje thee. Ze maakten zich een beetje zorgen om mij en vonden dat ik, voor een vrouw, wel erg hard aan het werk was. Of ik dat sjouwen en harde werken wel aankon? Maar ik heb hun gerust kunnen stellen; dit is wat ik leuk vind, goed in ben en mijn geld mee verdien!

 

Tegen het eind van het project de kleine details verzorgd. Zoals het naamplaatje bij de bel eraf geschroefd. Op het laatst zag ik ook nog een groot houten naambord op de schuur hangen. Die haal ik eraf, dacht ik. Wie weet zit daar ook weer een verhaal achter. Dat werd ook zeer op prijs gesteld, want blijft in de familie. Uiteindelijk alle puntjes op de i gezet en alle kamers leeg en schoon opgeleverd. Sleutel weer afgegeven bij de makelaar, en met pijn in mijn hart afscheid genomen van dit bijzondere huis met een hoop verleden.

 

Ik zal altijd een mooie herinnering houden aan deze 1e opdracht. Zelfs een heel leuk contact aan over gehouden. Voor de familie heb ik een mooi boekje gemaakt met foto’s zoals ik het huis aantrof. Foto’s met een tijdsbeeld van het huis, van een hele bijzonder vrouw. Een vervlogen tijd. Ik hoop dat familie er blij mee is.

 

Binnen een week werd het huis verkocht voor 66.000 euro meer dan de vraagprijs. Dat geeft mij ook de voldoening van mijn harde werken. Het gehele project goed afgerond, in overeenstemming met de opdrachtgever. Klant blij, ik blij.

 

 

Op naar een volgende opdracht. Ik kan niet wachten. Kom maar op met die overvolle huizen die Funda-klaar moeten worden gemaakt. Tante Sjaan ruimt op!

Deel dit artikel

linkedin-knopfacebook-knopwhatsapp-knope-mail-knop