Voor jezelf beginnen: twijfel, een hoop gedoe,
maar ook heel spannend.

geerte-bijvoet

30 maart Geerte Bijvoet

Mijn eerste blog! Wie had dat ooit gedacht. Daar zit ik dan. Achter mijn nieuwe (2e hands) MacBook, met leesbril en oortjes in voor concentratie-muziekje. Aan het schrijven voor mijn businessplan. Hoe serieus is dat! Nooit gedacht dat ik nog eens als zelfstandig ondernemer aan de slag zou gaan. Als je mij 3 jaar geleden had gevraagd wat ik nu zou doen, dan had ik je schouderophalend aangekeken. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Wat begon als een hobby, als vrijwilliger mensen helpen met allerlei opruim- en organisatorische activiteiten in en om hun huishouden, is nu een heus bedrijf!  Ik merkte dat het ontzorgen mij makkelijk afgaat. Het voelt als vanzelfsprekend, ik zie de hulpbehoefte en anticipeer daar meteen op in. Het geeft mij veel voldoening als ik mensen kan helpen met iets waar ik goed in ben. Aanpakken, regelen, organiseren. Niet kletsen maar poetsen. Vaak heb ik het in mijn hoofd al helemaal op een rijtje en uitgedacht. Ik hoef het dan alleen nog maar uit te voeren. Sneller dan het licht! Ik ben een doener, een aanpakker. Ik ben zeer praktisch ingesteld. Dus deze foto waarop ik achter een bureau zit, is vrij zeldzaam. Je zult mij vaker aantreffen als ik aan het opruimen ben, logistieke zaken aan het regelen, rondrijd in mijn blauwe autootje om huisraad weg te brengen. Of afvoeren naar milieuplein en kringloopwinkel (volgens mij ben ik daar inmiddels al een bekend gezicht).

Maar nu dus voor het ecchie. Daar komt meer bij kijken dan alleen maar een eenmanszaak oprichten bij de Kamer van Koophandel. En een BTW-nummer aanvragen. Ordners kopen voor mijn eigen administratie, grote hoeveelheden vuilniszakken aanschaffen. Ik heb zelfs een echte werkholster voor mijn gereedschap.

Maanden ben ik bezig met de juiste boekhouder te vinden, kopjes koffie te drinken met partijen zoals makelaars, verhuisbedrijven, financieel adviseurs, spoedcursus Facebook, bezig met logo’s, webdesign en marketing. Natuurlijk had ik dat allemaal nooit alleen gekund en prijs me dan ook heel gelukkig met die paar goede vrienden die me daarin hebben bijgestaan. En dat nog steeds doen. Met engelen geduld.

Maar ik heb er zin in. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik krijg er steeds meer lol in. Ik kan niet wachten tot ik lekker kan doen waar ik goed in ben. Concreet resultaat zien. Dat geeft mij energie. Mensen een glimlach op het gezicht toveren door ze met een goed gevoel in een opgeruimd huis achter te laten. Ondertussen combineer ik mijn werkzaamheden met het bestaan van een single moeder met een co-ouderschap met 2 hele leuke tieners in huis. Dus ook daar sla ik soms door met mijn georganiseer. Alles spic en span en up-to-date houden. Maar bij mij geldt soms ook de wet dat de schoenmaker zelf op versleten schoenzolen rondloopt. Mijn klanten gaan voor. Prioriteiten stellen, klant is koning. Dus in mijn spaarzame vrije tijd maar aan de slag in mijn eigen huis.

Mijn drukwerk is besteld, website bijna in de lucht. Later als ik groot ben…..is nu! Heel spannend allemaal, maar gelukkig krijg ik leuke reacties tijdens de opstart van mijn bedrijf Tante Sjaan. Ze is geboren op 2 april 2016. We zijn nu precies 1 jaar verder. Wat begon als een hulpbehoevende baby, heeft leren kruipen en kan nu zelfs al lopen. Wat een ontwikkeling. En Tante Sjaan wordt steeds meer zelfstandig. Ik ben Tante Sjaan echt zélf aan het worden. Mijn alter ego. Ik moet oppassen dat ik mij niet als haar ga voorstellen aan mensen, haha.

Het voorjaar komt eraan, geen betere tijd voor het starten van Tante Sjaan. Ik heb de schoonmaak kriebels het hele jaar door in mijn lijf. Kom maar op met die huizen voor rommel, troep, huisraad en verhuisdozen. Ik weet er wel raad mee. Mijn handen jeuken.

Zonnige groet,

Geerte

Deel dit artikel

linkedin-knopfacebook-knopwhatsapp-knope-mail-knop